Otvaranje prve Lego prodavnice u Jugoistočnoj Evropi

Lego graditelji svih godina mogu da se ujedine i obraduju povodom otvaranja prve yvani;ne LEGO prodavnice u Jugoisto;noj Evropi, tačnije u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Otvaranje je održano u Septembru 2014 godine u popularnoj Areni Center of Zagreb, i prodavnica ima impresivnih 150 kvadrata izložbenog prostora. Naravno, u prodavnici mogu da se pronađu razni najnoviji lego modeli koji će zainteresovati i mlade a i starije kolekcionare i ljubitelje lego kockica. Od LEGO technic setova, preko Star Wars i sve do Architecture setova je moguće kupiti u ovoj prodavnici.

Kupci su takođe u  mogućnosti da koriste uslugu „Pick-a-brick“ gde mogu da izaberi tačno model kockice koje im treba, kao i da kupe na kilo. Još jedna unikatna usluga je „Build a mini“, gde kupci mogu da kreiraju sopstvenu mini figuricu, koristeći razne dodatke, oružja, glave, kose, tela lego mini figurica.

LEGO je porodična firma poreklom iz Danske. Nastala je 1932 godine, i trenutno je moguće kupiti LEGO u preko 130 različitih zemalja. Naziv LEGO je nastao od dve Danske reči „Leg godit“, što u prevodu znači „Play Well“, odnosno igraj se dobro. Kompanija reciklira čak 90% materijala koji koristi tokom proizvodnje, i prodala je preko 700 miliona kockica do dana današnjeg. U proseku 600 kockica se proizvede svake sekunde u lego fabrikama širom sveta. Kada bi se sve lego kockice koje su do sada proizvedene podjednako podelile svim stanovnicima sveta, svako bi dobio po 100 kockica u proseku.